Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!
Uitstapjes

Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!

okt 31, 2017 No Comment

   

Bumba en kabouter Plop zien optreden!

In augustus dit jaar zijn we voor het eerst naar een Plopsa Indoor geweest! De meiden wilden al maandenlang Bumba in het echt zien optreden en maya de bij gedag zeggen. We waren deze zomer op vakantie in België, op het prachtige bungalowpark Molenheide, in de buurt van Plopsa indoor in Hasselt! Een dagje attractiepark kon daarom natuurlijk niet ontbreken! Nou, het is echt een aanrader, die met vlag en wimpel de handicap-proof heeft doorstaan.

Nanadu wachtte ons al op!

Het was wel even zoeken met de auto omdat de navigatie het spannend wilde houden voor ons en meerdere keren ‘sla hier af, ga terug, hoepel op naar de huppeldepupstraat, je luistert niet! omkeren!’ tegen ons riep en wij, met twee overenthousiaste meisjes achterin, keer op keer het stuur moesten omgooien en we het ook niet meer snapten en het wel zat waren op den duur. Enfin, we kwamen aan. Op een bijna lege parkeerplaats. We hadden nog rustig de tijd om een goede parkeerplek te vinden, waar een bordje P bij stond. Daar waren er wel een aantal van dus CHECK! lekker dichtbij parkeren. Bij de balie begon mijn enthousiasme al! Ontzettend behulpzame, lieve medewerkers en een gehandicaptentarief! CHECK, een begeleider mag gratis naar binnen! Joehoe. En wie wachtte ons daar direct al op? Nanadu! (die beer met dat roze rokje aan, een bumba figuur). De meiden vlogen op haar af en wilden direct op de foto.

Een overzichtelijk park met veel kleur en muziek

Plopsa indoor Hasselt is een niet al te groot, fijn, wel wat dicht op elkaar gepropte attracties, maar overzichtelijk park met veel kleur en muziek. Een grote carroussel staat vrijwel direct aan het begin te schitteren en is een echte aantrekking voor de kinderen. De meeste attracties zijn gericht op de wat jongere kinderen, tussen de 2 en de 10 jaar schat ik. En bij haast alle attracties waren er goed zichtbare invalide toegangen waardoor wachten niet nodig was. Het personeel was echt van onschatbare waarde! Elynn werd aan alle kanten ondersteund zonder daarom te hoeven vragen en zelfs zonder dat het soms nodig was. Ze waren erg meedenkend en geduldig. Ook op het buitenterrein was er genoeg te doen. Een buitenspeeltuin, dansende fonteinen, de K3-brandweermolen waarbij de kids zelf met een slang konden blussen en een klimberg. Wij zijn een halve dag daar gebleven uiteindelijk en ik merkte wel dat dat voor onze kinderen lang genoeg was. Door het niet al te grote oppervlakte en doordat de meeste attracties binnen waren was het ‘vol’ gevoel wel snel aanwezig en klonken de kinderstemmen in deze ruimte best luid. Elynn was daarom na die paar uur wel lichtelijk overprikkeld maar een lolly uit de snoepwinkel deed wonderen en zorgde ervoor dat ze allebei met een fijn gevoel de auto weer instapten.

Online is een speciale gehandicaptengids beschikbaar

Op de website van Plopa Indoor Hasselt is er een speciale gids beschikbaar voor personen met een handicap, waarin precies beschreven staat waaraan Plopsa gedacht heeft om je een leuke dag te bezorgen (huur rolstoelen, tarieven, toegankelijkheid, voorzieningen). Ik merkte dat de sfeer heel leuk was en heel gemoedelijk. In het hoogseizoen is er dagelijks een Bumba of Kabouter Plop theater waar je gratis kan aanschuiven op vaste tijden. In het voor-en naseizoen zeker het navragen waard! Wij hebben een klein stukje Bumba theater mogen zien. We hadden helaas het begin gemist omdat de meiden niet uit de carroussel wilde komen, keuzes maken is soms moeilijk op die leeftijd. Tegen de tijd dat ze toch wel nieuwsgierig werden hoorde we Bumba afscheid nemen en werd de muziek al ingezet. Helaas. Er zijn ook een aantal restaurantjes maar verwacht daar niet al te veel van. Snacken op zijn tijd vinden wij lekker, maar een kaart met patat met mayo, patat met ketchup, frikandellen, broodje kaas/worst en soep is voor ons wat karig maar meningen verschillen dus daar zou ik het zeker niet voor laten! Wij hebben zitten snacken die dag en het smaakte aardig.

Dus… mocht je overwegen om hier naartoe te gaan met je gezin en je kind(eren) in rolstoel, ik zeg: doen! Dit park ademt vriendelijkheid met top personeel. Hou wel rekening met eventuele overprikkeling qua geluiden en drukte als je kind daar snel last van heeft. Elynn heeft het goed volgehouden en heeft veel plezier beleeft in dit park!

You Might Also Like

Waarom hijs je jezelf ook alweer in zo’n spuuglelijk kostuum?

Speel- en ijsboerderij De Drentse koe

Wildplassen tijden het wachten op de pont

Duinrell en de handicap-proof!

Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen

Kabouterland en de handicap-proof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *