Ipad kinderen! screen koters ofwel de monitor generatie
Opvoeding

Ipad kinderen! screen koters ofwel de monitor generatie

jan 18, 2018 Geen reacties

daddy finger, daddy finger

Ipad kinderen. Wij hebben er twee! Jullie? Op de vraag of ze er verslaafd aan zijn kun je jezelf het volgende afvragen: als ze wakker worden, zingen ze dan ‘eating sugar, no papa?’ of ‘no more babies jumping on die bed?’ Beantwoorden ze je vraag ‘lust je een banaan?’ met ‘is ie yellow? of green?’ en als je roept ‘papa komt zo thuis!’ zingen ze dan in koor: ‘Daddy finger, daddy finger, where ar joeeeeeee’… ja? dan zouden ze best weleens te vaak en te lang achter het schermpie kunnen zitten.

als moeder moet je toch ook weleens rustig kunnen poepen?

Ik ben op zich wel een voorstander van een ‘momentje’ Ipatten. Als moeder moet je toch ook weleens een keertje op de dag rustig kunnen koken, wassen, werken of gewoon poepen?! Hier bij ons mogen ze ook iedere dag een ‘poosje’ op de Ipad. Gewoon eventjes als ze uit school komen om te ontladen, als ze een drukke dag hebben en we een ontspanningsmomentje voor ze inbouwen of gewoon als ik ze, tja, even zat ben. De Ipad lijkt namelijk het enige speelgoed momenteel dat ze helemaal zelfstandig kunnen (knap toch!) en waarbij ze mij even niet nodig hebben. Natuurlijk kijk ik altijd wel met een schuin oog met ze mee, staan mijn oren op scherp of ik geen filmpjes voorbij hoor komen waarin Superman Elsa te grazen neemt of andersom en blijf ik altijd binnen 10 meter van het oorverdovende lawaai. Doet pijn aan mijn oren als ik te dichtbij kom. Goed, de meisjes zitten dan even lekker onderuitgezakt op de bank met geknikte nekjes en grote, wazige ogen.

levende spinnen eten en gespeende vaders

Of ze ervan leren? Natuurlijk! Ze leren van Elsa dat je goed uitziende mannen niet kunt vertrouwen, dat vaders doorgaans geen speen meer in hun mond hebben overdag en dat je niet meer hoort te kruipen als je bier mag drinken. Ook leren ze het verschil tussen spinnen levend eten en ze eerst op de bbq roosteren en ze leren andere talen! Wow! Ideaal toch! Scheelt weer een stukje opvoeding. Daarnaast, als je leerzame apps erop knalt kan het helemaal geen kwaad. Dan weet je zeker dat ze in hun vrije tijd ook leren tekenen, rekenen en puzzelen. Maar hou je dan wel aan die 4 uur per dag schermtijd en geen minuut korter.

*knipoog*

Om deze blog af te sluiten en jullie geïnspireerd achter te laten in plaats van gedemotiveerd, zal ik wat tips geven over leuke apps die wij ontdekt hebben voor onze kinderen: de Zappelin app! (gratis!), de …app, de …app, euhm, de …app. Skip! gewoon een internetverbinding en kindertube openen. Je hoeft hierbij niet te ondersteunen want hij schiet vanzelf door naar de filmpjes die je kinderen zoooooo graag willen zien en waarvoor ze, uiteraard, de juiste leeftijd hebben. Kun jij rustig aan het eten gaan beginnen.  Oh en geen zorgen! Die liedjes zijn na een dag of 4 wel uit je geheugen gewist.

 

You Might Also Like

Ons avondritueel? Een koude karbonade en een neuskus vol tederheid

Als zwemles en een zwemdiploma niet vanzelfsprekend is voor je kind

Ik staar met open mond naar het briefpapier…

‘Nee’ leren zeggen en anders een lesje schenenschoppen en ballenraken

Ze hoort tegenwoordig de kinderstemmen vanachter ons tuinhek maar al te goed

Niet langer shoppers bij hun billen grijpen!

Ik gil even hard tegen mijn spiegelbeeld uit frustratie en ga daarna weer door

Kap nou eens met dat geruzie!

Voor haar nieuwe id-kaart is deze pasfoto ongeschikt hoor ik hem zeggen

De normen en eisen van een 7-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *