Kabouterland en de handicap-proof!
Uitstapjes

Kabouterland en de handicap-proof!

mrt 06, 2018 Geen reacties

Een magisch land…

3 Jaar geleden, in 2015, waren we met ons gezin op vakantie in Drenthe. We zaten daar in een mooi aangepast vakantiehuis en waren op zoek naar uitstapjes in de omgeving. Omdat we best wel in een bosrijke omgeving zaten en we een soort van ‘in-the-middle-of-nowhere’ gevoel hadden, hoopten we wel iets leuks voor de kinderen te vinden maar hadden we onze twijfels of er iets leuks in de buurt zou zijn. Nou, dat zat er, Kabouterland!

Spannende paadjes!

We gingen op avontuur! Naar kabouterland in Exloo! Dit land is een kleine dierentuin, waar kleine, exotische diersoorten wonen zoals een doodshoofdaap, een zwartoorpenseelaapje, een neusbeer, een dwergotter en parkieten. We hadden voorafgaand aan ons bezoek wel geïnformeerd bij het park en ze ‘dachten’ dat het geen probleem zou zijn om met een rolstoel over de paden te gaan. We waren niet geheel overtuigd maar vol enthousiasme gingen we het avontuur tegemoet. Sommige paden, die wat modderig en zanderig waren, waren prima te doen met de rolstoel. Andere paden waren te stijl of waren voorzien van best wat kuilen. Maar dat het spannende weggetjes waren, dat was zeker! We gingen dolen door een geheimzinnig konijnenhol waarbij we kabouters van dichtbij hebben gezien!

Mysterieus kabouteravontuur

Toen we aan kwamen rijden zagen we een best wel kleine gevel. Ik dacht nog, waar is kabouterland? Maar achter de stenen muren gaat een mysterieus kabouteravontuur schuil, dat was echt onverwacht! De sfeer die hangt in kabouterland is werkelijk prachtig! Heel mysterieus en echt als een sprookje. Er zijn kabouters, trollen en dieren te vinden en het thema paddenstoel is niet te missen. Er zitten kabouters in holletjes verstopt met doorkijkraampjes waar je kunt kijken hoe de kabouters wonen en werken. Ook kun je naar verhalen luisteren doordat er geluidsknopjes zitten. Heel mooi gemaakt allemaal. Er hangt een rustige sfeer wat voor Elynn heel fijn was. Nu gingen wij ook wel in het najaar dus was het niet druk en regende het soms een klein beetje.

Trollengrot

We hebben ook nog een avontuurlijke tocht gemaakt door de trollengrot. Via een overdekt wandelpad, wat erg fijn was want het regende, kwamen we langs bijzondere planten en hadden we ontmoetingen met kleine exotische dieren. Er is ook nog een raadselachtige kasteelruïne. Dat was echt heel spannend! Telkens weer een ander paadje ontdekken om vervolgens weer op een heel ander plekje terecht te komen. Magisch! Helaas konden we niet helemaal boven komen met de rolstoel maar waren we met de jongste even gaan kijken, te voet.

Groene picknickplekjes

Er zijn op het park ook diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten. Op een gegeven moment kwamen we bij een binnenplaatsje waar fietsjes stonden en waar een kleine verkeerstuin was. De tuinen zijn prachtig en omgeven door gezellige terrasjes en picknickplekjes waar je even kunt genieten van al het groen terwijl je een boterham naar binnen werkt.  Ze hebben ook een restaurant, De Kabouterie, waar je lekker een tosti of poffertjes kan eten. Volwassenen zitten er wel op kabouterstoeltjes trouwens. Als je het park uitgebreid bekeken heb, dan is het zeker leuk om even stil te staan en rond te neuzen in de onderaardse winkel, De Kabouter. Hier vindt je kabouterartikelen zoals kopjes en bekers, kleertjes, boekjes en knuffeltjes.

Beste uitje in Drenthe

Kabouterland is uitgeroepen tot beste uitje in de provincie Drenthe! Dus zeker de moeite waard om eens te gaan kijken als je in de buurt bent of als je kinderen helemaal gek zijn op sprookjes. Je kunt in kabouterland mysterieuze kabouterstenen zoeken. Leuk voor je kinderen om het bezoek extra spannend te maken. Lees vooraf aan je bezoek alvast, samen met je kids, over het avontuur van de magische steen. Dit is te vinden op de website, waar ze een eigen kinderpagina hebben.

De handicap-proof!

Kabouterland krijgt van ons een 6. wat de handicap-proof betreft. Elynn kon helaas niet overal aan meedoen. Er is veel te klimmen en te klauteren en dat viel voor haar af. De binnenspeeltuin was voor haar niet goed toegankelijk helaas. De paden zijn niet overal goed begaanbaar met een rolstoel. Er waren weggetjes die er heel spannend uitzagen en waar onze dochter graag had willen rijden, maar die wat modderig aandeden met kuilen. Er is een eetgelegenheid en genoeg plekken om te schuilen wanneer de prikkels teveel worden. De sfeer is in het naseizoen rustig. Hoe dit in de zomermaanden is qua drukte kan ik niet beoordelen. Wat betreft een invalidetoilet? We hebben hem niet gezien, maar dat wil niet zeggen dat deze niet aanwezig was. Elynn zat toen nog in de luiers dus een invalidetoilet was toen voor ons niet aan de orde. Ik zou vooraf wel even informeren voor het geval jullie deze wel nodig hebben.

 

You Might Also Like

Wildplassen tijden het wachten op de pont

Ik ben gestopt met het vergelijken van Elynn met leeftijdsgenootjes. Dat ze achter loopt is inmiddels wel duidelijk geworden.

Duinrell en de handicap-proof!

Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!

Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen

Speel- en ijsboerderij De Drentse koe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *