Genomineerd voor de Liebster award!
Moederschap

Genomineerd voor de Liebster award!

feb 11, 2018 Geen reacties

Ik werd vanmorgen wakker doordat er een klein lichtje in mijn ogen scheen. Ik hoorde gerommel naast me en veerde overeind. Mijn 3-jarige dochter scheen met haar nep waxinelichtje in mijn gezicht, die ze normaal in haar barbiehuis neerzet, naast het bed van Ken. Om je wakker te maken mama, fluisterde ze. Ik kijk met een half oog op de wekker en zie dat het 7.21 uur is. 7.21 uur!! Ze hebben ons laten uitslapen op deze mooie zondagmorgen. Joehoe! Daarna werd het een drukke ochtendspits. Jongste dochter moest op tijd weg met papa naar de zwemles en de oudste moest ik klaarmaken om even later die ochtend naar het theater te gaan, met papa. Tussen alle drukte door vluchtte ik even naar de wc en checkte daar gelijk mijn Instagram. Laura van Altijdmama heeft me genomineerd zie ik. Wat leuk!! Voor de Liebster award. De liebster wat? Mama?!! mam!! mama!!?? Waar zit je?! Ik klik mijn telefoon uit en strompel slaperig het kleinste hok uit. Ik voel een grote dankbaarheid voor de nominatie en een brandende nieuwsgierigheid, maar ik moet het voor iets later bewaren, als de drukte weg is uit huis.

Ik voel me vereerd Laura! Wow! Wat is het toch leuk om te horen dat iemand je waardeert om wie je bent, wat je post en gewoon keihard in je gezicht zegt dat je een powervrouw bent! Poeh. Even gaan zitten. Kom ik gelijk even op het stukje dat ik moet beantwoorden: de leukste blog? Die van Altijdmama natuurlijk. Nee zonder dollen. Haar blogs zijn nuchter, puur, eerlijk en stralen liefde uit voor haar gezin. Eerlijk moet ik bekennen dat ik, zodra Instagram is opgestart, vrijwel direct kijk of ze een nieuwe blog heeft gepost. Daar kijk ik wel naar uit ja. Op haar website kom ik dan ook graag  http://www.altijdmama.com

Voor de vraag, wie ben ik, moet ik zelf ook even gaan zitten haha. Een aantal mensen die mij volgen kennen mij al eventjes. Via Instagram, Facebook of in real life. Vrienden van vroeger of vage kennissen. Voor deze mensen zal de volgende tekst niks nieuws zijn. Voor de groep die mij nog niet kent: joehoe! komt ie: Ik ben Marjolein, 34 jaar, mama van 2 lieve meiden en vrouw van Jef. We zijn dit jaar 17 jaar aan elkaar geplakt en nog steeds voelt het als de dag van gisteren. Dat is iets positiefs trouwens haha. Hij is mijn maatje, mijn steun, mijn alles. Met ons gezin wonen we in een doorsnee rijtjeshuis in Zuid-Holland. We hebben een tuin, een auto, een paar fietsen en een berg speelgoed waar we allemaal graag mee spelen. Een gezellige boel hier dus! Ik heb 3 opleidingen gedaan. Begonnen met directiesecretaresse, daarna de weg van pedagogisch werk ingeslagen en geëindigd met een verzorgende opleiding. Wat ik nu doe? Ik zit nu thuis op de bank samen met mijn 3 diploma’s en kijk Netflix. Nee grapje. Mijn diploma’s liggen in een map ergens op zolder. En euh, Netflix… nou ja. Vorig jaar mei ben ik gestopt met werken in de zorg om full time voor mijn gehandicapte dochter en haar zusje te gaan zorgen. Ik had zowel thuis, als op mijn werk te maken met zorg en dat werd me teveel. Keuzes…keuzes.

Mijn antwoorden op de vragen voor de genomineerden:

Een onderdeel van deze nominatie is om de vragen voor de genomineerde bloggers te beantwoorden. Hier komen de eerlijke antwoorden:

-> Hoe kijk je terug op je aller eerste blogpost?
Goed! Ik was toen nog een beetje zoekende naar wat voor gevoel ik wilde overbrengen aan jullie en waarover ik zou gaan schrijven. Dat het over mijn bijzondere gezinsleven zou gaan, dat was duidelijk maar de vormgeving, daar stoeide ik mee. Wel was die blog echt een verademing, het van me af kunnen schrijven! Heerlijk!

-> Wat maakt volgens jou je blog uniek?
Ik schrijf puur, eerlijk en met gevoel over mijn leven als moeder van een gehandicapte en een gezonde dochter. Omdat ik dus eigenlijk in twee werelden leef en toch ook weer niet probeer ik met de nodige humor en zelfspot overeind te blijven staan. Mijn blogs kenmerken zich doordat ik altijd de waarheid schrijf en niet bang ben om voor gek te staan. Mijn motto: je bent wie je bent en dat is meer dan goed!

-> Ervaar jij soms druk omtrent je blog? En zo ja, hoe ga je hier mee om?
Ja, best wel eigenlijk. Als ik een paar dagen niet geschreven heb wordt ik wel wat onrustig ja. haha. Stom eigenlijk. Maar dat komt vast omdat ik schrijven echt serieus neem en graag blogs met goede, leuke inhoud aflever. Hoe ik hier mee omga… Daar ben ik nog niet uit.

-> Nooit meer bloggen of nooit meer social media?
Voor mij gaan die twee samen. Als je social media weghaalt, dan schrijf je dus eigenlijk gewoon in je dagboek want je hebt niemand om ze mee te delen dan. Maar… af en toe een leven zonder social media kan wel zo bevrijdend zijn! Bloggen blijf ik doen, zeker! Al wil niemand me lezen. Ik schrijf door.

-> Welke serie moet iedereen gezien hebben volgens jou en waarom?
Outlander, een Netflix serie! Het is een historisch liefdesverhaal met een hele leuke, sexy man in de hoofdrol. Alleen daarom al raad ik hem aan! Ik kreeg er kriebels van in mijn buik en een natte… rug. Klamme handjes ook. Kijken dus!

Mijn genomineerden voor deze Liebster award:

  • Bianca van Eropuitmetkinderen! Ik ken Bianca vanuit de buurt waar ik woon en we hebben een gezamenlijke vriendin. Zij is een paar jaar geleden een platform gestart omdat ze niet thuis wilde zitten met haar twee dochters. Ze wilde eropuit en veel zien en haar platform is echt ontzettend leuk! Haar doel is zo goedkoop mogelijke uitstapjes vinden en deze met iedereen delen. Ze is zo heerlijk nuchter en heeft ontzettend veel humor waar ik altijd hard om moet lachen! http://www.eropuitmetkinderen.com
  • Paula van Liefde_heelt! Paula ken ik nog niet zo lang en ook niet persoonlijk. Toch, als ik haar posts lees die altijd vol positiviteit zijn want zo staat ze in het leven, krijg ik een geluksgevoel. Deze vrouw vind ik sterk en vol liefde! Ik volg haar enorm graag! http://www.uitliefdevoorjezelfleven.com
  • Pauline van Voor mijn kleintje! Zij schrijft met zoveel humor dat ik het niet droog hou bij het lezen van haar blogs. In 1 woord: geweldig! En zo herkenbaar ook! http://www.voormijnkleintje.nl
  • Lisette van Lisette schrijft. Nog zo’n vrouw die zo heerlijk schrijft over dagelijkse zaken maar dan met een knipoog. Helemaal binnen mijn straatje qua humor en ze schrijft met zo’n nuchtere insteek! Haar volgen geeft herkenning en voldoening haha! Oh ja, had ik al gezegd dat deze vrouw in 2016 de loedermoeder titel had gekregen!? Alleen al daarom! http://www.lisetteschrijft.nl
  • Kimberly van Beebs and moms! Deze leuke moeder schrijft over het gezinsleven maar ook over shoppen, eten en Netflix! Daar kan ik me goed in vinden en het leuke aan haar vind ik dat ze bijna altijd een leuke reactie geeft op mijn blogs. Er is met haar interactie en dat kan ik zo waarderen! Deze vrouw vind ik stoer en ik volg haar graag terug!! http://www.beebsandmoms.nl

Mijn vragen aan de genomineerden! Komen ze:
– heb je weleens een blog gepost en achteraf er niet achter gestaan? heb je hem toen toch verwijderd?
– Wat wil je overbrengen met je blogs/vlogs? Welk gevoel?
– Hoe sta jij in het leven? wat vind je belangrijk?
– Wat is jouw levensmotto? en leef je daar ook naar?
– Wat is meestal het eerste dat je denkt als je opstaat ‘s morgens?

Tot slot nog de spelregels van de Liebster award. Want als je genomineerd bent, tja, dan zul je ook zo’n lange blog moeten schrijven en ook mensen gaan nomineren. Geloof me! Ik heb het met plezier geschreven en ik hoop dat jullie er evenveel plezier aan zullen gaan beleven!

De Liebster award is een award door bloggers, voor bloggers.
Er zijn echter wel een aantal spelregel aan verbonden:

1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog.
2. Zet een foto van de award op je blog
3. Beschrijf jouw favoriete blog.
4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert.
5. Nomineer minimaal 5 andere blogs die je volgt, uiteraard die ook nog maar net zijn begonnen (of weinig volgers hebben) om ze beter te leren kennen.
6. Kopieer deze regels in je eigen blogpost.
7. Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost.

You Might Also Like

Met wapperende haren in de wind en onze blik op oneindig

Wat is het verschil tussen een schoolpleinmoeder en een zorgmoeder?

Ik laat een complete hangbrug instorten en neem een andere route naar geluk

De kunst van het herhalen: Elynn knalt de woorden er als een mantra uit!

Jou mag helemaal niks meer overkomen, alleen maar liefde…

Ik werd moeder zonder moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *