Eindelijk, na al die jaren, dat buikspek van je af kunnen gooien!
Gezondheid

Eindelijk, na al die jaren, dat buikspek van je af kunnen gooien!

jan 04, 2018 Geen reacties

beetje raar met je ogen draaien

Ja! het is vandaag wereld Hypnose dag! Deze dag staat in het teken van Hypnose om meer bekendheid te krijgen en zodat men de voordelen ervan kan gaan inzien. Want: Hypnose kan betekenen dat je eindelijk van het paffen verlost raakt, je na al die jaren eindelijk dat buikspek van je af mag gooien of… en dat laatste daar gingen mijn oren wel wijd van open staan: het kan je helpen bij het krijgen van een betere nachtrust! En laat ik dat laatste nou ontzettend hard nodig hebben!

‘poef!’ daar ben je weer

Dus… ‘poef’, beetje raar met je ogen draaien, weg ben je, je maakt een paar gekke dansjes, eet een aantal vreemde kippeneieren, slaakt de meest rare kreten en ‘poef’! Je bent er weer. Je hebt niks van je sessie gemerkt, op een verschrikkelijke stinkadem na dan. Je bent van je verslaving/zorgen/problemen afgeholpen. Nee. Natuurlijk werkt het zo niet. Dit is wat een grote groep mensen denkt doordat ze naar televisie programma’s hebben gekeken waar een hilarische showmaster een Hypnotiseur aankondigt en waar ze mensen rare dingen hebben zien doen, puur voor vermaak. Of mensen hebben een minder goede ervaring gehad tijdens een hypnose sessie en zijn daardoor wat sceptisch geworden of, tja, men gelooft er gewoonweg niet in. Maakt niet uit. Deze dag vandaag staat in het teken van hypnose!

wroeten in je onderbewustzijn

Want wat is dan eigenlijk Hypnose? Men zegt dat een Hypnotiseur of Hypnotherapeut gaat wroeten in je onderbewustzijn, om, middels een lichte trance, een aangename, fysieke of mentale toestand voor je te creëren. Dit gebeurt doorgaans in een veilige, fijne omgeving. Het is een beetje vergelijkbaar met het opvolgen van aanwijzingen door je navigatiesysteem. Oh jeetje. Hoe vaak ik niet links ben gereden als dat mens rechts riep. Rechts! Rechts! Maar je zei links! TRUT! Nou goed, je volgt dus aanwijzingen op om bij je doel te komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles te negeren en niks op te volgen. Dan kom je ook niet bij je doel. Dus. Dat. Het heeft al veel mensen geholpen bij het oplossen van problemen. Om even terug te komen bij mijn slaap ‘probleempje’. Mijn issue is, dat ik altijd te vroeg wakker wordt. Het slapen zelf lukt me aardig. Inslapen, doorslapen, eitje. Maar dat wakker worden! Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet ‘s morgens moe wakker wordt. Sacherijnig ook. Vaak. Het ligt dus voor de hand om op zoek te gaan naar de bron van de ellende.

psychische oorzaak? natuurlijk! knetterpsychisch!

Nou, ik heb niet lang wakker gelegen van het antwoord: KINDEREN! Geloof me specialisten, een hersenaandoening kan een ‘mogelijke’ oorzaak zijn maar geloof me, het is iets anders… kinderen… Een medisch onderzoek lijkt me ook overbodig… kinderen… is er geen medische oorzaak: dan moet ik het zoeken in een psychische oorzaak. BINGO! … kinderen… Door middel van Hypnose kunnen we weer in een gezonde slaapcyclus komen. Nou meneer de Hypnotiseur, neemt u mijn kinderen een aantal nachtjes ter logee? Mag ik u anders in de ochtend bellen als ze om 5 uur gillend en ruziemakend wakker worden!? Of als ze om 4 uur naast het bed staan, klaarwakker en zeggen dat ze ‘uitgeslapen’ zijn? mag dat?!! Want geloof me, psychisch, dat is het! Knetter psychisch! en, de bron van ellende is dus gevonden!! Hoe we dat gaan aanpakken? … oh u vraagt of ik over 5 jaar terug wil komen? oh. Is de bron dan aangepakt? … geen antwoord …

KINDEREN! de bron aanpakken

Nee, ik geloof eigenlijk wel in Hypnose. Ik ben er best wel van overtuigd dat iemand kan wroeten in mijn onderbewuste en de bron kan aanpakken. Ik heb het nog nooit ervaren, maar mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt. Ik ben namelijk een zeer ervaren nagelbijter. Al vanaf dat ik uit het ei kwam rollen, zijn mijn nagels mijn middagsnack. Helaas dus nu al ruim 30 jaar. Weet je hoe ze dat noemen? Onychofagie. Een ongewenst, dwangmatige en negatieve gewoonte. Het zou te maken hebben met perfectionisme… goh. Met mensen die gevoelig zijn voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid. … oh… verveling, angsten, stress, nervositeit, intimidatie en eenzaamheid. Gatver! dat ben ik! Hoe weten ze dat? Maar… men zegt dat Hypnose de bron kan aanpakken. Zojuist heel veel bronnen genoemd dus dat wordt een sessie of 100 alleen al om daarachter te komen. Weet je wat? Laat maar.

Dus… Wereld Hypnose dag!! … ik neem nog een snackje… en ga vroeg naar bed… voor het geval dat.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Haar eerste verjaardag vierden we in het ziekenhuis, ondanks alle zorgen om haar gezondheid

Dat yoga-uurtje bestaat uit ruften, kwijlen en snurken!

Huilend roep ik dat ze niet uit de aanval komt

Schrik niet van de rij krammen zei de chirurg, terwijl ik naar haar opgeblazen hoofdje staarde

Als ze haar kaka nou eens op die pot dumpt!

Tegen de 3-minuten-regel bij de tandarts kan ze niet opboksen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *