Speel- en ijsboerderij De Drentse koe
Uitstapjes

Speel- en ijsboerderij De Drentse koe

feb 16, 2018 Geen reacties

De Drentse Koe!

In oktober 2015 zijn wij met ons gezin op vakantie geweest in Drenthe. Heerlijk in eigen land en wat is Drenthe een prachtige provincie! We hebben in die vakantie een aantal uitstapjes gemaakt, waaronder een dagje naar de Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Een echt boerenbedrijf met een recreatief tintje. Met een binnen- en buitenspeeltuin, een IJsboerderij, een kinderboerderij en een restaurant is er genoeg te doen. En alles in boerderijthema uiteraard! Dus, wees niet vies van wat modder op je gezicht en wat dierenpoep op je broek, trek je overall aan en gaan! Of trek gewoon je kaplaarzen aan, ook prima.

Rolstoel toegankelijk boerenterrein

Omdat Elynn in een rolstoel zit en in 2015 nog niet zo goed los kon lopen als dat ze nu doet, was het eigenlijk op de gok of deze boerderij rolstoel toegankelijk was. We hadden wel een beetje gesnuffeld op internet maar gewoon helaas niks kunnen vinden op de website over de toegankelijkheid voor gehandicapten. Door naar een aantal foto’s te hebben gekeken dachten we, we gaan gewoon kijken. Niet alle paden waren vlak en natuurlijk niet, het is een boerenterrein met de daarbij horende kuilen en gaten. De rolstoel moest dus af en toe een noodlanding maken of raakte compleet van het padje. Letterlijk en figuurlijk. Maar, over het algemeen was het goed te doen en kon Elynn bij vrijwel alle speeltoestellen komen.

Rondrijden op trekkertjes

Kinderen kunnen dus met een heus ‘boerengevoel‘ daar rondrijden op trekkertjes, dieren aaien die daar vrij rond lopen, springen en klauteren of een potje boerenbiljarten. Het leuke aan De Drentse Koe is, dat het niet alleen een kinderboerderij is maar dat er ook twee speeltuinen zijn. Op het buitenterrein staan verschillende speeltoestellen, springkussens en een kabelbaan. Bij slecht weer is er de overdekte speelschuur voor vermaak. Deze binnenspeeltuin is een verwarmde schuur met een unieke speelmanege, een bouwzolder, een klim- en glijtoren, een disco dansmat en een glow in de dark benedenverdieping waar je o.a. oud Hollandse spelletjes kunt doen. Super leuk toch?!

Dus mama’s, spelen met de boer!

Onze jongste dochter was toen bijna 1 jaar en zelfs voor haar was er al genoeg te doen. Ze paste al goed op een aantal tractors en kon goed meespelen in de speeltuinen. Wat me wel opviel was dat de binnenspeeltuin wel wat druk was. Veel gegil (die moeders ook altijd), veel kinderen op een relatief klein oppervlakte maar dat kwam denk ik ook omdat het buiten regende die dag. Mocht je een kind hebben dat, net als Elynn, minder goed tegen prikkels kan dan zou ik gaan op een dag dat er zon voorspelt is. Lekker buiten zijn en misschien de indoor overslaan. Dus mama’s, lekker spelen met de boer, euhm, je kleine boertjes en zeker, als je in de buurt ben of woont, een keertje langsgaan!

Zelfgemaakt ijs in de boerderij

Je kunt er ook eten. Nee, je moet er eten. Zelf meegebracht eten en drinken is niet toegestaan dus je bent aangewezen op het restaurant. Kleine kinderen als uitzondering op die regel trouwens. In het restaurant kun je warme en koude dranken halen, koek, gebak, belegde broodjes en frites. Er is een prima terras waar zicht is op de kinderen die aan het spelen zijn in de wei. In de boerderij wordt ijs verkocht, die zelf gemaakt is, maar ook koffie met gebak en snoep.

Wie niet weg is, is gezien!

Mochten je kinderen toch extra honger hebben gekregen en je wordt betrapt bij het proppen van die verfrommelde boterhammen in die hongerige monden, leg dan uit dat je kind een speciaal dieet heeft. Werkt altijd. Oh nee, wacht. Ze verkopen hier gewoon koemelk vrij ijs, suikervrij ijs, glutenvrije frikandellen en in apart vet gebakken patat en snacks. Dus. Nee hoor. je wordt niet gecontroleerd. Maar het is voor de boer en zijn vrouw toch fijn als het ook een beetje extra opbrengt allemaal, toch? Ben je het daar niet mee eens, het land is groot genoeg om je met je gezin te verstoppen tijdens jullie picknick (achter de schuur, knipoog!). Eet smakelijk!

Lekker vies worden

De Drentse Koe is het hele jaar geopend. Let wel op dat de boerderij in de winter niet dagelijks geopend is. Wij waren er in oktober en ondanks dat het best fris was en het net geregend had, was het goed vertoeven daar. Onze kinderen mochten lekker vies worden, knuffelen met de dieren en losgaan op de patat. Ik heb ze heel blij gezien die dag! Elynn was niet meer van de tractors af te slaan. Oh ja! gratis parkeren!! Gehandicapten parkeerplaatsen? Niet gezien. Of niet goed gekeken. Maar parkeren voor de deur dus dat was goed te doen.

Voor meer info:

Home

Veel plezier op deze BOEEEEEEErderij!

 

 

 

 

You Might Also Like

Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen

Kabouterland en de handicap-proof!

Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!

Wildplassen tijden het wachten op de pont

Ik ben gestopt met het vergelijken van Elynn met leeftijdsgenootjes. Dat ze achter loopt is inmiddels wel duidelijk geworden.

Duinrell en de handicap-proof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *