Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen
Uitstapjes

Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen

feb 07, 2018 Geen reacties

Amusementspark Tivoli

Park Tivoli, een pretpark nabij Nijmegen, in Berg en Dal om precies te zijn, is vooral leuk voor de allerkleinsten. Kinderen tussen de 2 en 10 jaar zullen hier een hele leuke tijd beleven. Wij gingen vorig jaar een dagje langs in de zomer toen we in de buurt van Nijmegen waren. Geloof ik. Het kan ook zo zijn dat we er een paar uur voor hadden gereden, mega lang in de file stonden voor de deur van het park en het die dag spetterde. Ja, dat was het.

Attracties voor de kleintjes

Tivoli heeft een aantal leuke attracties, alles is wel in een soort van miniatuur opgezet vonden wij. Ze hebben o.a. een achtbaan, een draaimolen, reuzenrad, skelters, fietsjes, zandbakken enz. Met miniatuur bedoel ik dat de attracties meer voor de kleintjes waren. Mini achtbaan, mini reuzenrad… Een soort pretpark voor smurfen. Grotere kinderen zullen hier niet echt aan hun trekken komen. Maar dat vermelden ze ook op hun website, tot een jaar of 10 is het leuk vertoeven daar. Ze hebben wat eettentjes, een restaurant en je kan hier en daar wat te snacken halen. Voldoende toiletten aanwezig, waaronder ook een net invalide toilet.

Rolstoelvriendelijke toegang

De meeste attracties waren goed toegankelijk voor Elynn in haar rolstoel. Korte rijen en ze mocht overal vooraan staan. Ook werd ze, waar nodig, geholpen met in- en uitstappen. Top! Ik moet wel zeggen dat we vrij snel door het park heen waren. Het regende ook die dag dus een paar attracties waren gesloten en de speeltoestellen kleddernat. Maar ik denk met jonge kinderen dat dit park zeker de moeite waard is. Het park ziet er gezellig, kleurrijk uit en de medewerkers zijn vriendelijk.

Neem vooral je eigen eten en drinken mee!

We gingen een hapje eten in het restaurant op het park maar dat viel wel een klein beetje tegen. Er stonden lange rijen bij de kassa en het ging niet heel snel. Het restaurant leek ook wat klein gezien het aantal mensen dat er op het park rond liepen en er waren onvoldoende zitplekken vonden wij. Het is toegestaan zelf eten en drinken te nuttigen op het park, met uitzondering van de terrassen en in het restaurant maar ze hebben gezellige picknicktafels hier en daar staan dus neem vooral eigen eten mee zou ik zeggen! Dat hadden wij niet, op pakjes drinken na en daar hebben we spijt van gehad!

Zomer en winter Tivoli

Mocht je mindervalide zijn en je hebt een rolstoel nodig, ze zijn gratis beschikbaar bij de kassa. Ze zijn vooraf te reserveren en dat zou ik zeker doen, gezien ze maar een beperkt aantal stoelen hebben staan. De paden zijn goed toegankelijk en netjes aangelegd.

Wat wel belangrijk is om te weten is dat ze een winter en een zomer Tivoli hebben. In de zomer zijn alle attracties geopend en hebben ze voor verkoeling o.a. een buikschuifbaan en een waterdorp. In de winter zijn er maar 2 attracties open (zie website voor meer info) maar hebben ze een kunst schaatsbaan, een winter luchtkussen en natuurlijk de binnenspeeltuin, want die hebben ze ook. Je betaald vanaf 2 jaar t/m 12 jaar EUR 7 p.p. en dat is inclusief entree schaatsbaan. Vanaf 13 jaar mag je gratis naar binnen. Je kan tot en met 11 maart iedere vrijdag, zaterdag en zondag naar de winter Tivoli.

Tiffie en Toffie

Voor ons was het een leuk park om zo even geweest te zijn, maar niet groot genoeg en niet voldoende attracties om er nog een keertje heen te gaan. Woon je in de buurt of kom je er langs, zeker even gaan buurten want voor de allerkleinsten is het een leuk park. Oh ja, er lopen ook verklede personen rond, tiffie en toffie. Broer en zus. Vriend en vriendin? Mascottes van het park en die namen echt de tijd voor de meiden, dat was wel heel leuk om te zien.

Test handicap proof… ?

Geslaagd, zeker! Goede voorzieningen en behulpzaam, vriendelijk personeel. Daarom krijgt park Tivoli van ons een dikke 8. Voor de attracties krijgen ze van ons een 7 en de uitstraling van het park krijgt een 7,5. Het restaurant krijgt een 6-je. Niet vanwege het eten want dat was prima, maar meer vanwege de grootte en de indeling qua zitruimte. Stort je met je gezin op die picknicktafels dus!

You Might Also Like

Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!

Wildplassen tijden het wachten op de pont

Duinrell en de handicap-proof!

Speel- en ijsboerderij De Drentse koe

Kabouterland en de handicap-proof!

Ik ben gestopt met het vergelijken van Elynn met leeftijdsgenootjes. Dat ze achter loopt is inmiddels wel duidelijk geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *