Een lekkere vent in een fluffy konijnenpak
Vakantie

Een lekkere vent in een fluffy konijnenpak

jan 12, 2018 No Comment
  1. een lekkere vent in een zacht pakje

Ik weet nog goed dat ik met de laptop op de bank zat en druk aan het zoeken was naar een geschikte gezinsvakantie. Ik had al een aantal parken in Nederland bekeken en was al bijna tot de conclusie gekomen dat we maar onder de overkapping in de tuin moesten gaan zitten met een cocktailtje totdat mijn oog viel op Koos konijn. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Een lekkere vent in een zacht pakje… Euhm, een berg animatie en vertier voor de kinderen! Dus na een klein kwartiertje was de boeking rond.

iedere ochtend weer die f#cking haan

Augustus vorig jaar gingen we een weekje. Op naar Limburg! Nou, niks is teveel gezegd als ik zeg dat dit park fantastisch was! We hadden een luxe bungalow met een heerlijke tuin erbij voor het uitlaten van de kinderen. Ook nog eens pal naast de kinderboerderij. Serieus op maar een paar meter afstand. We hoorden de geitjes lief mekkeren, de kipjes zachtjes tokken en die f#cking haan iedere ochtend, echt iedere ochtend het hele huis wakker kukelekuren. Zo’n geweldig vakantiegevoel…net als het horen van Franse krekels… heerlijk. Dus. De meiden hebben een topvakantie gehad. Wij ook wel. Iedere dag gingen ze op loopafstand naar de knutselbrigade, de midgetgolfbaan, hebben ze gespeeld in de speeltuin, maar het leukste van allemaal: het animatieprogramma!

Ze hebben daar een openluchttheater waar iedere dag Koos konijn met aanhang liedjes kwam zingen en muziek kwam maken. Ze habben dan een klein theaterstukje ingestudeerd waar de kinderen naar konden kijken. Een top animatieteam! Megavrolijk en ze sleepten de kinderen helemaal mee in hun verhalen en liedjes. Tot 20 uur. Dan kwam er een hele andere kant van Koos en was er van een konijn niks meer te bekennen. Op zijn fluffy staart na dan. De aanhang droop dan ook af. Een horde moeders bleef ‘rondhangen’, vaders waren in geen wegen of velden te bekennen, op een enkele na dan. Grapje. Na 20 uur was het gewoon stil. Op die haan na dan. 

aan je sparerib kluiven terwijl je kinderen elkaar afmaken

Wat nog een pluspunt was op dat park waren de knutselactiviteiten die wel een aantal keren per dag plaatsvonden. Ook werden er veel gratis sport- en animatie-activiteiten georganiseerd in de schoolvakanties. Of dit allemaal toegankelijk was voor Elynn en haar handicap? Nee. Maar dat gaf niet want we deden er toch niet aan mee. Maar! Het was dus wel mogelijk. Er zijn ook genoeg eetgelegenheden te vinden op het park, van een a la carte restaurant met afhaalservice (halleluja als de kinderen hun dag niet hebben en je gewoon in je bungalow vol aan je sparib kan kluiven terwijl je kinderen elkaar afmaken) tot aan een pizzeria en snackbar. Alles tot in de puntjes verzorgd.

Ze hebben ook een basketbalveld waar je kinderen los kunnen gaan, fietsverhuur, golfbaan, sport-en speelvelden, skelterverhuur, tafeltennis, voetbalveld en… gratis WIFI over het hele park!! Dus… even Facebook checken als je man zich uitleeft in de geweldige speeltuin en je kinderen zich uitleven bij de golfbaan. Dit park is zeer de moeite waard om met je gezin naartoe te gaan.

zwembaddepressie

Was dit park ook geschikt voor onze gehandicapte dochter? Ja en nee. Het park is rolstoelvriendelijk, heeft een geduldig animatieteam, we hadden een prachtige bungalow met een slaapkamer en badkamer beneden waardoor we Elynn minimaal hoefden te tillen. Maar… het zwembad vonden wij wel enigszins tegenvallen. We kwamen aan bij de ingang van het zwembad en liepen tegen ijzeren poortjes op, die pas opengingen als we onze zwemkaartjes in de gleuf propten. Ja die zie je wel meer ja, dat klopt. Maar deze waren zo ontzettend smal en zwaar en met geen mogelijkheid open te houden, laat staan dat de rolstoel erdoor naar binnen kon. Zwembadpersoneel aanspreken? Die waren niet te vinden. Ook niet in het zwembad. Bleek dat het zwemmen op eigen risico was en er geen personeel aanwezig was. Zwembad is ook helaas vrij klein. Kinderen waren snel uitgekeken.

Maar nogmaals, Koos konijn was aanwezig op het park dus onze zwembaddepressie was snel verdwenen. Ze hebben ook nog een zwemvijver trouwens op het park! Toen wij er waren was het helaas een modderpoeltje in de maak maar toen onze buurtjes een paar maanden na ons gingen was er een heuse zwemvijver ontstaan! Wellicht waren we te vroeg geweest.

Kortom: Dit park is wel een aanrader! Maar voor ons was het eens maar waarschijnlijk niet nog een keertje en gaan we weer verder zoeken dit jaar en de volgende jaren!

You Might Also Like

Tranen van geluk, maar ook van verdriet. Ons kampeeravontuur!

Thuisblijvers zijn re(te)creatief en beregezellig!

Vakantiepark Molenheide de handicap-proof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *