Duinrell en de handicap-proof!
Uitstapjes

Duinrell en de handicap-proof!

okt 22, 2017 Geen reacties

Herfstvakantie! Heerlijk, de hele week de kinderen om me heen, veel uitstapjes, veel gezelligheid en een niks-moet-alles-mag mentaliteit! joehoe! … ahum. Ja. Voor ons niet. Het is herfstvakantie en ja, de kinderen zijn allebei de hele week thuis, we hebben maar een paar uitstapjes gepland en de mentaliteit is niks-moet-maar-als-het-lukt-is-het-meegenomen. We hebben een dagje Duinrell gepland! We hadden kaartjes gewonnen bij een of andere loterij dus de uitgelezen kans om een pretpark te inspecteren op handicap-proof zonder de ‘ik wil na een kwartier alweer naar huis’ stress want als het Elynn toch niet zou lukken de dag vol te houden, nou en? Dan gaan we gewoon weer lekker bijtijds naar huis en voelen we dat niet in onze portemonnee.

Zondagochtend. Lekker vroeg de deur uit en de meiden houden het redelijk rustig op de achterbank. Zijn we er al? Al bijna?! Nu al? Nu pas?! klinkt wel door maar kunnen we prima aan! We zijn al snel in Wassenaar en parkeren op een rolstoel P-plaats dichtbij de deur. Gelijk al de eerste CHECK! Er zijn een aantal invalide parkeerplaatsen gespot en we hoeven maar een klein stukje te wandelen. De meiden zijn inmiddels al aardig hyper aan het worden maar we maken onze eerste stop bij de wc’s in plaats van naar een attractie te haasten, want mama moet plassen. Natuurlijk. CHECK! Een invalide toilet is gevonden. Later de dag komen we er nog een aantal tegen dus die zijn aanwezig! Elynn kijkt haar ogen uit maar wil eigenlijk al direct na binnenkomst richting de verkeerstuin, op zoek naar skelters waar ze helemaal weg van is. De verkeerstuin is samen met nog een aantal attracties rolstoelvriendelijk, mits je kind kan overstappen met hulp, zoals toch wel bij de meeste attracties nodig blijkt. Er zijn voor jongere kinderen een aantal leuke attracties, zoals de monorail, de fotogrot, het reuzenrad of de treintjes. Voor de oudere kinderen en de waaghalzen zijn er bijvoorbeeld de splash boot, een aantal achtbanen, de rodelbaan of de attractie waarbij je hoog in de lucht onder een vliegtuigje hangt en met een goede snelheid alle kanten op vliegt.

We gaan verder en Elynn kan goed op de paden rijden met haar rolstoel. CHECK! Verharde ondergrond en niet in rare, vervelende kuilen gereden. Wat me wel is opgevallen: niet bij alle attracties is het even duidelijk aangegeven of er een aparte rolstoel/invalide ingang is, waardoor er niet zo lang gewacht hoeft te worden. Elynn kan namelijk niet zo goed tegen drukte en kan ook, als het nodig is, niet lang op haar benen staan. Het was dus soms even zoeken of er aparte poortjes waren. Nee, die waren er soms niet. Wat het voor ons als gezin soms lastig maakt is dat onze jongste van 2 eigenlijk bijna overal wel in wil/durft maar dit niet mag vanwege haar lengte en leeftijd en de oudste van 6 bijna overal in mag qua leeftijd maar dit niet altijd kan vanwege haar handicap of angst. We zijn dus ongeveer 2,5 uur in het park geweest, waarvan we een half uur bij de snacktent patat naar binnen hebben gewerkt en een ander half uur bij de skelters zijn geweest, lees: een kwartier hebben gewacht totdat er een skeltertje vrij kwam.

Wat we dan wel hebben gedaan daar verder? De 2-jarige is met haar papa in de kikkerachtbaan geweest! Ze kwam niet boven de stang uit maar ze vond het geweldig zei ze. We hebben bij de splash boot ‘gekeken’, in de speeltuin gespeeld, want man! wat een megagrote speeltuin hebben ze daar! CHECK! De speeltuin is groot en er zijn diverse leuke toestellen, maar… de speeltuin is op een groot zandoppervlakte wat niet toegankelijk is voor rolstoelers. Helaas. Minpuntje. Geen aangelegde verharde paden tussen de toestellen door gezien dus kindjes in een rolstoel zullen moeten toekijken vanaf de andere kant van het hek. Mijn dochter kan kleine stukjes aan de hand lopen dus wij parkeerden de rolstoel buiten het hek en zijn te voet verder gegaan. Daar had ze de tijd van haar leven op de wipwap, de schommel en de draaimolen. Maar als ik er zo over nadenk, vind ik het best jammer dat Duinrell hier niet wat beter over nagedacht heeft, want het is een leuk kindvriendelijk park maar kinderen in een rolstoel, die er toch genoeg zijn, missen de pret van deze leuke speeltuin!

Wij hebben een hele leuke dag gehad maar eerlijk is eerlijk: als we kaartjes hadden moeten kopen, die toch best prijzig zijn tegenwoordig en Elynn niet in alle attracties kan instappen, hadden we dit park niet snel uitgekozen. Er zijn een aantal attracties goed toegankelijk maar helaas niet genoeg qua aantal vonden wij. Wat niet wegneemt dat het verder een leuk pretpark is waar de meeste kinderen zichzelf goed kunnen vermaken.

Duinrell. Vroeger toen ik klein was toen leek het park stukken groter en leek ik te verdwalen tussen de vele attracties. Nu blijkt ineens dat het park stukken kleiner is dan dat het vroeger leek. Maar het mocht de pret niet drukken want als ik kijk naar haar glimlach hierboven wordt ik heel blij! De dag is geslaagd geweest! We zijn bruin geworden van de zon, hebben patat gegeten met kroketten totdat we er misselijk van werden en hebben gewoon uren in die leuke speeltuin gezeten zonder alle attracties te hebben gezien. Elynn en haar zusje vonden het goed zo! En wij ook.

www.duinrell.nl

You Might Also Like

Speel- en ijsboerderij De Drentse koe

Wildplassen tijden het wachten op de pont

Plopsa Indoor Hasselt! De handicap-proof!

Ik ben gestopt met het vergelijken van Elynn met leeftijdsgenootjes. Dat ze achter loopt is inmiddels wel duidelijk geworden.

Amusementspark Tivoli, met miniatuurattracties voor smurfen

Kabouterland en de handicap-proof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *